Pročitajte kako je pripadnice ljepšeg spola srbijanski ministar izvrijeđao na sam Dan žena

Srbijanski ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Zoran Đorđević, prilikom konferencije “Žene iz ruralnih krajeva – ravnopravne građanke Srbije“ kojoj je bio domaćin, citirao je stihove Jovana Dučića:

„Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi nešto hladno, iz glave, a ne nešto preosjećajno iz duše… Sve žene vole bogataše, jer je žena uvijek sirota. Pametnih se boje… Ona uvijek podlegne jačem, a ne ljepšem i umnijem, ni boljem i milijem”…

Reakcija žena iz Srbije bila je tako žestoka da je ministar Đorđević istog dana uputio ispriku:

“Ovim se putem želim ispričati svim građankama Srbije, koje sam danas nenamjerno uvrijedio pročitavši pjesmu Jovana Dučića. Neoprezno citirana pjesma je uvrijedila žene, što nijednog trenutka nije bila moja namjera. Želim se ispričati svim ženama koje je moja gesta povredila. To nisu ni moje, a ni vrijednosti Vlade Srbije. Ostajem duboko posvećen svemu što Vlada Srbije i predsjednica Vlade čine na emancipaciji žena, osnaživanju njihovog položaja u društvu i postizanju pune ravnopravnosti, što jest jedna od osnovnih vrijednosti našeg društva“, napisao je Đorđević u priopćenju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI