SANJA LI GA PLENKOVIĆ? Premijer je skroz izgubio živce, zbog ovog ga čak i novinarka podsjeća na Milanovića!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je nakon sjednice GSV-a žestoko kritizirao jučeršanje Facebook objave predsjednika Zorana Milanovića. No na samom kraju press konferencije premijer je pomalo izgubio živce zbog jednog pitanja kolegice s N1 televizije koju je usporedio, ni manjw ni više, s predsjednikom Milanovićem.

Da stvar bude bolja, na početku pressice istaknuo je kako će ustati u obranu svojih kolega i slobode medija.

No eto čini se da na kraju nije ispalo tako.

Novinarka ga je pitala, ne opravdavajući Milanovićeve riječi, jesu li Vladimir Šeks i Gordan Jandroković pretjerali kada su govorili o predsjednikovom mentalnom stanju.

“Prvo, nisam čuo ovo što ste vi rekli od nikog od njih, pod broj jedan. Dakle, ponovno, već drugi put, ja vas ljubazno molim radi profesionalnih standarda vas osobno, ako hoćete, i vaše kuće, da ne izvrćete rečenice drugih ljudi jer ovo što ste vi sad rekli nitko od njih nije izgovorio i tu me čak podsjećate na Milanovića. I on govori o tome da sam ja uvrijedio profesoricu Đurđević, a nisam. To niste mogli čuti ni danas, a to niste mogli čuti ni, kada sam imao zadnju pressicu, u četvrtak ili petak”, rekao je Plenković.



Što su točno rekli Šeks i Jandroković?

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković poručio je u subotu nakon izjava predsjednika Milanovića da on više nije za njega politički sugovornik i suparnik te uz tvrdnju da je osoba očitog poremećaja ponašanja i vjerojatno poremećaja ličnosti rekao da će politički odnos i djelovanje tome i prilagoditi.

“Radi se o osobi koja je spletkar, koja je jedna najobičnija politička protuha, jedna hulja, jedna propalica”, oštro je za RTL rekao Vladimir Šeks dodavši da su se stekli uvjeti za Milanovićev opoziv, a prvo bi pokrenuo postupak njegove privremene spriječenosti.

“U tom postupku gdje se utvrđuje privremena spriječenost predsjednika Republike da obnaša svoju dužnost, prvo se provodi psihijatrijsko vještačenje o ubrojivosti, istodobno DORH bi trebao provesti izvide, da se izvidima utvrdi kaznenopravna odgovornost – prijetnje, ucjene, nasrtaj na ustavni poredak”, dodao je Šeks.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI