fbpx
Sindikat uputio novu prijavu protiv ravnatelja policije Miline: ‘Oštetio je državni proračun’

Sindikat uputio novu prijavu protiv ravnatelja policije Miline: ‘Oštetio je državni proračun’

Foto: Josko Ponos / CROPIX

Sindikat policijskih službenika (SPS) ponovno je prijavio glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu jer smatraju da je dodatno oštetio državni proračun za oko 20 tisuća eura na temelju “vjernosti poslodavcu” od 4, 8 i 10 posto ovisno o godinama staža.

“Smatramo da je Milina dodatno oštetio državni proračun po osnovi uvećanja plaće temeljem prava iz Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (KUDSN)”, precizirao je Sindikat policijskih službenika.

‘Bio je u sukobu interesa, oštetio državni proračun za oko 3300 eura’

U Sindikatu ističu da su ponovno prijavili Milinu nakon presude Visokog upravnog suda koja je potvrdila odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je glavni ravnatelj policije temeljem prijave SPS-a bio u sukobu interesa i time oštetio državni proračun za oko 3300 eura.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Naime, SPS je u prosincu 2021. prijavio glavnog ravnatelja policije Povjerenstvu, navodeći da Milina “crpi prava koja mu zakonom ne pripadaju čime čini štetu državnom proračunu.”

Bivši načelnik policijske postaje odavao tajne podatke te ‘zamračio’ kaznenu prijavu



Milina je državni dužnosnik sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika, a prima plaću kao policijski službenik iako mu Uredbom o plaćama policijskih službenika nije propisano radno mjesto i koeficijent, naveo je tada Sindikat.

‘Milini bruto plaća veća od premijerove’

Bruto plaća mu je, istaknuo je tada SPS, veća i od samog premijera i resornog ministra iako mu je koeficijent manji, što dovoljno govori za sebe. Koristi li neko od materijalnih prava koja pripada državnim odnosno policijskim službenicima, glasio je upit u dopisu o plaći ravnatelja policije koji je sindikat tijekom 2021. uputio Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP).

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Iz MUP-a im je odgovoreno da Milina kao glavni ravnatelj policije ima status policijskog službenika, sukladno kojem ostvaruje plaću i ostala materijalna prava.

Uredbom o plaćama policijskih službenika ne postoji radno mjesto “glavni ravnatelj policije”, a time niti koeficijent složenosti poslova, kao niti dodaci na taj koeficijent na koje se poziva MUP u svom odgovoru, kazali su tada u Sindikatu.

Udruga Adela o osječkom policajcu: ‘Možda su htjeli prikriti da je taj čovjek zaposlen preko veze’

U Sindikatu su tada rekli kako se postavlja “logično pitanje po kojem pravnom aktu glavni ravnatelj policije prima plaću, svaki mjesec od kada obnaša dužnost”. Po imovinskim karticama neto plaća glavnog ravnatelja policije s koeficijentom 5,50 iznosi 21.939,61 kuna, priopćio je SPS u prosincu 2021. godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI