Sve više pojedinosti o ubojici iz Daruvara: Nakon odlaska u mirovinu okrenuo se alkoholu

Foto: Screenshot/Facebook

U ponedjeljak ujutro se u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru dogodio strašan napad u kojem je živote izgubilo šest osoba. Na mjestu zločina preminulo je pet osoba, dok je šesta umrla u bolnici od posljedica ranjavanja.

Napad se dogodio rano ujutro, a nekoliko ljudi je ranjeno te su prevezeni u pakračku bolnicu, većina s teškim tjelesnim ozljedama, kako bi dobili potrebnu medicinsku pomoć, prema dostupnim informacijama.

Naoružan pištoljem, ušao je u Dom i otvorio vatru. Među žrtvama su njegova majka, korisnici Doma i nekoliko zaposlenika. Nakon što je počinio krvavi pohod, napadač se vratio u obližnji kafić Daruvarac, gdje je prije masakra častio goste, te si ponovno naručio piće, da bi ga ubrzo policija ondje zatekla.

Na fotografiji: kafic Daruvarac gdje je muskarac uhicen. Foto: Moj portal / CROPIX

Napadač je muškarac rođen 1973. godine, bivši hrvatski vojni policajac, prema dostupnim informacijama.

Nasilni bivši vojni policajac je imao problema s alkoholom

Krešimir P., umirovljeni vojni policajac iz Donjeg Daruvara, a majka mu je navodno bila korisnica spomenutog doma za starije. Bio je zaposlen “U službi Boga i naroda”, piše na njegovom Facebook profilu.



Prema neslužbenim informacijama, riječ je o umirovljenom vojnom policajcu koji je sudjelovao u Domovinskom ratu i živi u blizini vatrogasnog doma u Donjem Daruvaru, te navodno često hoda Daruvarom u vojnoj uniformi, a sklon je opijanju i nasilju.

Na fotografiji: policijski ocevid u domu ubojice. Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Krešimir je, kao i obično, jutro proveo pijući pivo ispred trgovine u Donjem Daruvaru, prema neslužbenim informacijama.

Nakon toga je otišao do vatrogasnog doma gdje je zamolio domara da njega i prijatelja odveze u grad, ali ga je on odbio zbog obaveza, te je bio šokiran kada je kasnije saznao za zločin, prisjećajući se kako mu nije palo na pamet da njegov susjed planira nešto tako strašno.

Novi detalji pokolja u staračkom domu u Daruvaru: Muškarac već imao tri prijave, zadnja u lipnju

‘To je privatni dom, ima dvadesetak štićenika’

Krešimir je nekada bio dobar momak i vojni policajac u Zagrebu, ali je nakon umirovljenja postao problematičan zbog alkohola, izjavio je jedan mještanin koji je želio ostati anoniman. Policija je, naime, i ranije imala problema s Krešimirom.

Reakcije na krvoproliće u Daruvaru: Svi su šokirani zbog nezapamćene tragedije

Inače, prije tjedan dana, nakon što je cijeli dan pio ispred trgovine, napao je poznanika bacivši ga na staklene boce, zbog čega je muškarac završio u bolnici s teškim ozljedama, a prije toga mu je prijetio pištoljem.

“Dat će Bog da je baka živa i zdrava. Moja baka je tu već godinu dana. Nismo čuli ništa službeno, osim da je dobro. To je privatni dom, ima nekih dvadesetak štićenika. Jučer smo bili u posjetu baki, sve je bilo dobro. Majka ubojice je u drugom dijelu doma. Ovo ne pamtim.

Na fotografiji: policijski ocevid u Domu za starije i nemocne osobe. Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Čuli smo preko prijatelja u jednoj Facebook-grupi, telefoni su počeli raditi, ali nitko ništa službeno… Baka je navodno dobro”, rekao je Antun Patek, jedan od članova obitelji štićenice daruvarskog doma za Večernji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI