Trump nakon raketiranja Golana: ‘Nikada se ne bi dogodio ovakav napad ni onaj 7. listopada’

Foto: Guliver

Ovo čemu svjedočimo u Izraelu nikada se ne bi dogodilo da sam ja predsjednik, izjavio je republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump nakon posljednjeg napada koji se dogodio na izraelskom tlu.

Po posljednjim informacijama izraelskih vlasti, dvanaest ljudi, uključujući djecu, ubijeno je u raketnom napadu na nogometno igralište zajednice Druza na anketiranoj Golanskoj visoravni, na sjeveru Izraela.

Hezbolah odbacio optužbe Izraela za napad na Golan

„Da sam ja predsjednik SAD-a ovakav napad se nikada ne bi dogodio. Ponovit ću ono što sam i ranije rekao, nikada se ne bi dogodio ni onaj napad 7. listopada kada je sve počelo”, izjavio je bivši američki predsjednik koji je ponovno u utrci za vodeću poziciju najjače svjetske sile.

Raketna paljba na Izrael: Poginulo devet, a ozlijeđeno 34 ljudi, među kojima su i djeca



Izraelske vlasti optužile su za napad libanonski islamistički Hezbolah koji djeluje pod patronatom Irana, ali je Hezbolah negirao takve navode te je službeno priopćio kako “nema ništa s tim” i da kategorički odbacuje takve optužbe.

Hezbolah će skupo platiti zbog ovog raketnog napada, najavio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji se u petak sastao s Trumpom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI