U Dublinu je preminuo Hrvat koji je u zadobio izuzetno teške ozljede u subotnjem napadu

Foto: Screenshot/X

U Dublinu je od zadobivenih izuzetno teških ozljeda umro jedan od dvojice hrvatskih državljana napadnutih u subotu u zapadnom predgrađu Clondalkin, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) u srijedu.

Ono je „u stalnom je kontaktu s irskom policijom i obiteljima napadnutih”, a „od roditelja jednog od hrvatskih državljana zaprimilo je informaciju da je danas preminuo od zadobivenih ozljeda”, priopćilo je ministarstvo, dodajući kako „zbog ozbiljnosti situacije i samog tijeka istrage trenutno nije u mogućnosti izlaziti u javnost s daljnjim informacijama”.

Ubijeni muškarac zadobio ozbiljne ozljede glave

Hrvatsko veleposlanstvo u Dublinu „obaviješteno je o brutalnom napadu na dvoje hrvatskih državljana, u subotu, 30. ožujka 2024. u Dublinu”, navodi se u priopćenju MVEP-a.

Irski mediji pišu kako su napadnuta dva muškarca u Clondalkinu u zapadnom Dublinu u subotu navečer, a Irish Times navodi kako ih je napala skupina muškaraca te da je ubijeni muškarac zadobio ozbiljne ozljede glave pošto su ga izudarali na podu, zbog čega je bio u kritičnom stanju od subote.

Vjeruje se da su žrtve ranije bile u kontaktu s napadačima, piše Irish Times, dok Irish Examiner navodi da je napad mogao biti motiviran i samo “razmjenom riječi”.

Bilo je četevero napadača, pišu irski mediji te da policija posjeduje kvalitetne snimke nadzornih kamera kojima će im ući u trag. Policija je identificirala jednog od muškaraca, dodaje Irish Examiner te da je ubijeni hrvatski državljanin bio u tridesetim godinama.

Istražitelji pokušavaju otkriti motiv napada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI