U perivoju dvorca Erdödy: Jastrebarsko su zaposjeli penjači po drveću, pogledajte zašto

Foto: Maks Udov

Nekoliko stotina arborista penjača došlo je u petak u Jastrebarsko. Oni će do nedjelje, 7. srpnja sudjelovati na 24. Europskom natjecanju arborista koje se prvi put održava u Hrvatskoj, i to u perivoju dvorca Erdödy.

Nakon svečanog otvorenja počeo je prvi dio kvalifikacija za natjecanje arborista koji će demonstrirati svoje vještine penjanja i njege stabala kroz razne discipline.

Ispred organizatora Hrvatske udruge za arborikulturu (HUA), 24. Europsko prvenstvo arborista penjača otvorila je Gordana Purgar iz Zelenila Karlovac. Na natjecanju sudjeluju natjecatelji iz 23 zemlje. Na otvorenju su natjecatelje i sve prisutne pozdravili i predstavnici Svjetske arborističke organizacije, predsjednik Nicholas Verloop i direktorica Caitlyn Pollihan.

Foto: Maks Udov
Foto: Maks Udov

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel zaželio je dobrodošlicu i uspjeh u natjecanju svim ekipama te zahvalio Nikoli Lackoviću i njegovoj ekipi iz HUA-e na uspješnoj organizaciji natjecanja.

Foto: Maks Udov
Foto: Maks Udov

Natjecanja se nastavljaju i u subotu i to u vremenu od 8 do 16 sati, a zanimljivo je kako se u penjanju u subotu i nedjelju mogu okušati i djeca. Prijaviti se mogu, u pratnji roditelja, dolaskom u Perivoj od 9 do 16 sati.



Prava atrakcija: Stotine arborista penjača demonstrirat će svoje vještine kroz razne discipline

Subota će završiti druženjem, a svi su dobrodošli na koncert karlovačkih Nipplesa, nakon čega će nastupiti DJ Johnny K.

Foto: Maks Udov

Finale u nedjelju

Finale će se održati u nedjelju od 9 do 14 sati, a nešto kasnije, od 14,30 održat će se natjecanje u simultanom uspinjanju arborista. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada zakazana je za 17 sati.

Foto: Maks Udov

Na natjecanju sudjeluju profesionalni arboristi iz cijele Europe, a ono uključuje discipline poput radnog penjanja, brzinskog penjanja, zračnog spašavanja, bacanja užeta i uspinjanja. Ovo natjecanje omogućit će arboristima da pokažu svoje sposobnosti izvođenja arborikulturnih radova na siguran i precizan način. Kroz sva tri dana bit će otvoren i sajam opreme za arboriste gdje će se moći razgledati i nabaviti razni zanimljivi predmeti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI