Ubojica iz Daruvara predan pritvorskom nadzorniku: Srijeda u Daruvaru proglašena Danom žalosti

Društvene mreže/Facebook

Nakon nezapamćenog krvoprolića koji se dogodio u ponedjeljak u Domu za starije i nemoćne osobe u Daruvaru, kada je umirovljeni vojni policajac Tihomir Pahoki ubio šestero ljudi, u utorak je on bio na ispitivanju u policiji. Nakon toga je predan pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, u ponedjeljak nešto poslije 10 sati Pahoki je ušao u Dom u Mažuranićevoj ulici i počeo pucati. Na licu mjesta je ubio petero ljudi i više ranio, a tijekom dana u virovitičkoj bolnici preminula je još jedna osoba.

U svom suludom pohodu ubio je njegovatelja i pet starica, koje su bile štićenice Doma, među njima je bila njegova majka. Nakon napada Pahoki je otišao do kafića gdje ga je našla policija i uhitila.

Ubojica dobio Spomenicu domovinske zahvalnosti

Tko je Tihomir Pahoki? On je umirovljeni vojni policajac kojega je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman 1996. odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu.

Sve više pojedinosti o ubojici iz Daruvara: Nakon odlaska u mirovinu okrenuo se alkoholu



U utorak su se oglasili iz Grada Daruvara te napomenuli kako će u srijedu, 24. srpnja biti Dan žalosti. Taj će se dan obilježiti spuštanjem zastave Republike Hrvatske i Grada Daruvara na pola koplja na zgradi Uprave Grada Daruvara, na zgradama ustanova na području grada Daruvara te na zgradama ostalih institucija, udruga i klubova na područjima grada Daruvara koje imaju istaknute zastave.

Evo što su još na Facebooku napisali iz Grada Daruvara.

“Tijekom Dana žalosti na javnim mjestima na području grada Daruvara neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslove obavljaju primjereno Danu žalosti. Suosjećamo s obiteljima tragično poginulih osoba te ovim putem izražavamo iskrenu sućut”, poručili su iz Grada Daruvara.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI