UDRUGE POSLALE OTVORENO PISMO PRAVOBRANITELJICI ZA DJECU: Očekuju osudu ili opomenu organizatorima Povorke ponosa, evo zašto

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Pravobraniteljici za djecu Helenci Pirnat Dragičević su predstavnici udruga Hrvatsko bilo i Hrvatska mati uručili otvoreno pismo i zahtjev za očitovanje. Rekli su kako su na zagrebačkoj “Povorci ponosa” bila i djeca, te smatraju kako su time “bila izložena neprimjerenom sadržaju koji može štetno utjecati na njihov psihoseksualni razvoj”.

“Ono što očekujemo od pravobraniteljice… LGBT zajednica ima priručnik od više od 30 stranica o tome kako izvješćivati o njihovim skupovima, o borbi za njihova prava, i to je u redu, ali nema ni 24 slova o tome da se na tim skupovima mogu pojaviti seksualno eksplicitni sadržaji i da nije uputno da roditelji dovode maloljetnu djecu. Takve mjere za ubuduće očekujemo od pravobraniteljice uz, u najmanju ruku, osudu ili opomenu organizatorima skupa za ovo što se dogodilo”, rekao je dr. Herman Vukušić, zamjenik predsjednika udruge Hrvatsko bilo.

Iz udruge Hrvatska mati objavili su da je pravobraniteljica primila na razgovor njihovu predsjednicu Ljiljanu Dragić te Damira Katulića i Hermana Vukušića, zamjenike predsjednika udruge Hrvatsko bilo.

“Razgovor je prošao u vrlo ugodnom tonu tijekom kojega je pravobraniteljica obećala dubinski proučiti predstavljene činjenice, nakon čega će se javno očitovati. Sa obje strane naglašeno je kako ova inicijativa ne sadrži nikakve homofobne niti transfobne elemente i kako je važno djeci omogućiti nesmetani razvoj slobodan od bilo kakovih zbunjujućih sadržaja”, piše u priopćenju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI