Uhićena policajka koja je upucala Afoamerikanca: Evo što joj se stavlja na teret i zašto je SAD opet na nogama

Policajka koja je u nedjelju ustrijelila mladog crnca blizu Minneapolisa uhićena je i bit će optužena za ubojstvo iz nehata, objavio je u srijedu Ured za kriminalne poslove Minnesote, koji nadzire istragu.

Ide u zatvor i čeka se optužnica

“Kim Potter je privedena i bit će prebačena u zatvor u okrugu Hennepin zbog ubojstva iz nehata”, kaže se u priopćenju.


Policajka (48) je pucala u Dauntea Wrighta, 20-godišnjeg Afroamerikanca tijekom rutinske kontrole u mjestu Brooklyn Center, nedaleko Minneapolisa. Izjavila je da je zamijenila pištolj s elektrošokerom.

U utorak je dala otkaz, kao i šef policije Brooklyn Centera. Prijeti joj kazna do 10 godina zatvora.Nakon nesreće koja se dogodila, dok traje proces za ubojstvo Afroamerikanca Georga Floyda, uslijedile su tri noći nasilnih prosvjeda.

Unatoč policijskom satu i brojnom policijskom pojačanju na ulicama, u utorak je u nasilju između prosvjednika i snaga reda privedeno 78 ljudi.

Obitelj Dauntea Wrighta je kritizirala opravdanje policajke i istaknula da “agentica s 26 godina staža zna razlikovati elektrošoker od vatrenog oružja”, napisao je njihov odvjetnik Ben Crump u priopćenju.

“Nastavit ćemo se boriti za pravdu za Dauntea, njegovu obitelj i sve marginalizirane. Nećemo se zaustaviti dok ne postignemo stvarne reforme policije i pravosuđa”, dodao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI