USTAVNI SUD ODBIO JE NJIHOVE ŽALBE! Braća Mamić i Tomislav Horvatinčić više se nemaju kome žaliti

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ustavni sud odbio je je žalbe koje su sudu podnijela braća Zdravko i Zoran Mamić, kao i Tomislav Horvatinčić.

Podsjetimo, Zdravko Mamić je povodom presude Vrhovnog suda podnio i ustavnu tužbu jer je, kako tvrdi u tužbi, bio žrtvom “povrede presumpcije nevinosti i medijskog linča”.

Optužio je dvojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku koji su sudili u njegovom slučaju da su od njega primili pola milijuna eura kako bi izrekli oslobađajuću presudu.


Tomislav Horvatinčić nekoliko je puta odgađao odlazak u zatvor zbog zdravstvenih razloga. No, naposlijetku je ipak morao na izdržavanje kazne.

“Nedopustivo je da se sudac izvršenja stavlja u ulogu liječnika, s obzirom na to da su sve medicinske institucije rekle da je za Horvatinčićev oporavak potrebno najmanje šest mjeseci. Moglo se očekivati da će sudac odobriti šest mjeseci”, rekao je svojevremeno njegov odvjetnik Velimir Došen kada je i otkrio da je zbog te odluke podnesena i ustavna tužba.No Ustavni sud sve je žalbe odbio:

“Obavještavam Vas da je Ustavni sud na sjednici od 26. listopada o.g. donio rješenje kojim je odbio ustavnu tužbu Tomislava Horvatinčića.

Nadalje, na sjednici od 16. studenoga o.g. Ustavni sud donio je rješenja kojima je dijelom odbio, a dijelom odbacio ustavne tužbe Zorana i Zdravka Mamića”, odgovorili su iz Ustavnog suda na upit RTL-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI