Već se sve zna: Plenković uskoro otkriva ime HDZ-ovog predsjedničkog kandidata

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u utorak je rekao kako je HDZ sazvao Predsjedništvo i druga tijela stranke te će u srijedu donijeti odluku o predsjedničkom kandidatu, o potpori kandidatu.

“Riječ je o kandidatu koji će čvrsto usidriti Hrvatsku u zapadni krug, EU i voditi politiku koja će nas voditi tamo gdje pripadamo. Bit će to kandidat koji će učiniti sve da se vrati kulturni dijalog i da prestanemo s ovom politikom koju je provodio kršitelj Ustava”, rekao je premijer.

Podsjetimo, dosad su se kao mogući kandidati HDZ-a za predsjednika RH spominjali Dragan Primorac, Mate Granić, Ivan Anušić i Gordan Jandroković, a u najnovijem nagađanju koje danas kruži medijima pojavilo se ime bivšeg nogometaša Zvonimira Bobana, što je on odlučno opovrgnuo rekavši da se neće nikad dogoditi.

‘Demagogiju treba ostaviti po strani’

Zatim je kratko komentirao i povišice državnim dužnosnicima rekavši da demagogiju treba ostaviti po strani.

Stigao avion u flotu CA: Novi Airbus A220 je zrakoplov nove generacije



“Treba realno vidjeti koliko su porasle prosječne, medijalne i minimalne plaće, koliko su rasle mirovine, gospodarstvo i BDP. Govorim to kao netko tko je izabran kao zastupnik u Europski parlament, gdje sam se odrekao daleko veće plaće. Mislim da je ovo bilo sasvim primjereno i u redu. Ovaj posao je zahtjevan i težak. Ovo se moralo napraviti nakon toliko godina. Ako smo svima povećali plaće, ako je narasla u privatnom sektoru, ne možemo mi ostati izolirani. Bez obzira je li to popularno ili nepopularno, tako je i neće se promijeniti”, istaknuo je.

Dodao je kako je to htio napraviti nakon dva mandata, iako je bilo ideja da se plaće dignu i ranije, no on je to odbio.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI