Visković izvrijeđao poznatu novinarku, no stigao mu je žestok odgovor: Brani je poznata kolegica

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Prema glasovima publike, Ivana Petrović je TV novinarka godine po izboru Zlatnog Studija. I dok će velika većina njenih kolega čestitati na uspjehu,  književni kritičar Velimir Visković je napravio nešto drugo.

Bez obzira što je Petrović svladala jaku konkurenciju, poglavito popularnog Aleksandra Stankovića i HRT-ovu Martinu ValidžićVelimir Visković je imao potrebu izraziti svoje nezadovoljstvo. Očekivano, spojio se na društvene mreže i opleo po izboru.

“Ipak mi je teško pojmiti da netko s takvom skromnom pameću, reduktivnim analitičkim umijećem i sopćućom govornom tehnikom dobije nagradu za novinara godine. O političkim stavovima neću ni govoriti. Novinar godine?! Očito ovakva gunđala kao ja ne glasaju”, zaključio je.

Visković nije nije dugo čekao na “retern”.  Odgovorila mu je promptno i ustvrdila kako je prozivka Viskoviću i njemu sličnih zapravo znak pravoga puta: “Ponovit ću: da me ti i takvi hvale bila bih jako zabrinuta. I to ne zbog toga što oni u manjku bilo kakve ideje ili argumenta sve stavljaju u neki šatroideološki kontekst. Već zato što je tim ljudima zlo očito njihovo prirodno stanje”.



Treba podsjetiti na događaj iz 2018.godine

I dok je većina njenih kolega ostala u pozitivnom tonu, čestitajući joj na pobjedi, Vesna Kljajić je šokirana izjavom Velimira Viskovića izjavila: “Prestrašno! Toliko jala i zlobe je neviđeno”, napisala je Kljaić.

Pa iako Visković nije iznio razlog svog napada na novinarku koja se smatra “desnom”, treba podsjetiti na situaciju iz 2018. godine kada se 11 novinara odreklo nagrade HND-a.

Bio je to znak profesionalnog i građanskog protesta zbog nagrađivanja novinarke NoveTV Ivane Petrović za televizijsko izvještavanje s izricanja presude za ratni zločin šestorici bosanskohercegovačih Hrvata, ističući da je ”nagrada dodijeljena za izvještaj bez osnovnih novinarskih elemenata”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI