Vučić napravio pravi presedan, pohvalio Hrvate: ‘Uvijek su bili pametniji, smijali su se našim budalama’

Foto: Instagram/Budućnost Srbije/Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovno je gostovao na nekoj od srpskih televizija, ovoga puta na TV Prvoj.

Prvo je govorio o jučerašnjem napadu pred izraelskom ambasadom u Beogradu, pri čemu je ranjen 35-godišnji policajac koji je u samoobrani ubio napadača.

“Bit će još uhićenja, sve provjeravamo, bit će to obavljeno! Crveni alarm bit će do utorka”, rekao je ukratko predsjednik na samom početku jutrošnjeg gostovanja na TV Prvoj, gdje je govorio o daljnjim postupcima i istrazi napada koji se jučer dogodio ispred izraelske ambasade u Beogradu.

“Svi smo naučili da BIA i policija rade po nalogu Tužiteljstva, treba se još nešto obaviti pa da se ide u postupak i uhićenje osoba. Vjerujem da ćemo do utorka riješiti veći dio toga i da će sve biti u redu”, kazao je Vučić govoreći o crvenom alarmu koji je na snazi.

Terorist iz Beograda u posljednji tren promijenio plan: Dačić otkrio što je možda bila prva meta napadača



“Napadač je bio izuzetno dobro obučen”

“Ovo je smišljeni teroristički napad, ništa tu nije slučajno! On je ciljao odozdo, samostrel iz torbe nije ni vadio ne očekujući ništa drugačije… Napadač je bio izuzetno dobro obučen i da je strelicu ispalio držeći samostrel u torbi, kako bi napad bio potpuno neočekivan”, rekao je Vučić izrazivši divljenje prema postupanju pripadnika žandarmerije Miloša Jevremovića koji je uspio biti toliko priseban da ga likvidira i toliko priseban da ne izvadi strano tijelo iz vrata u koji je pogođen samostrelom.

“Postupio je po pravilima službe, eliminirao protivnika, potom sa strelicom u grlu čekao pomoć… Sačuvao je sebe za obitelj i svoju zemlju…”, izjavio je Vučić.

Vučić je ponovio da će crveni sigurnosni alarm najvjerojatnije biti na snazi do utorka. “Mislim da ćemo do utorka sve razriješiti i da će do tada sve biti u redu”, rekao je on.

“Hrvati su uvijek imali pametnije rukovodstvo koje se smijalo našim budalama”

Komentirao je i energetiku, a u tom kontekstu spomenuo je i Hrvatsku.

“Ono što je za nas važno jest da se pripremimo, imat ćemo dugo ljeto kad je riječ o energetici, problema oko struje, sad trošimo duplo više, triput više… Imat ćemo struje, naravno, ali morat ćemo mnogo raditi i uložiti mnogo više, ali ćemo platiti veliku cijenu, milijarde i milijarde…”, kazao je Vučić i izjavio da su u vrijeme Tita Slovenija i Hrvatska imale “mnogo pametnije rukovodstvo dok srpsko nije bilo tako sposobno i nije ih bilo briga”.

Dodao je da su Srbi u bivšoj Jugoslaviji “u usporedbi sa slovenskim i hrvatskim komunističkim rukovodstvom imali manje sposobnosti i manje ih je bilo briga za Srbiju” i da je donesena “idiotska” odluka 1989. o zabrani gradnje nuklearnih elektrana.

“Hrvati sada veoma pametno rade na istraživanju geotermalnih izvora kao izvora energije. Veoma pametno rade, uvijek su imali pametnije rukovodstvo koje se smijalo našim budalama, koje su im se smijale, što su napravili nuklearnu elektranu Krško”, rekao je Vučić.

O Rezoluciji o Jasenovcu u Crnoj Gori: Ispričavam se i čestitam

Vučić je povodom Rezolucije o genocidu u sustavima logora Jasenovac, Dachau i Mauthausen, koju je usvojila Skupština Crne Gore, uputio ispriku Podgorici, kao što je i najavio uoči rasprave u tamošnjem parlamentu.

“Pogriješio sam u procjeni oko parlamenta Crne Gore. Jesu oni to malo zakukuljili s Dachauom i Mauthausenom, ali da ne bi izgledalo da se vadim, kažem – ispričavam se, čestitam. Nije mi teško to učiniti”, rekao je Vučić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI