ZAGREBAČKI SREDNJOŠKOLCI IMAJU NOVI PREDMET: Juroš: ‘Nadamo se da će učenici sami dizajnirati rješenja za istaknute probleme’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX, Ilustracija

U ponedjeljak je počela nova školska godina, a dio zagrebačkih srednjoškolaca od ove godine slušat će novi predmet Škola i zajednica. Gradski pročelnik za obrazovanje u Zagrebu Luka Juroš objasnio je što zapravo znači taj predmet.

“Doista veliki uspjeh, razvijen zajedno s ekspertima, školama i nastavnicima. Okupit će više od 800 učenika u 36 zagrebačkih škola. Sve teme koje bi čovjek mogao zamisliti za unapređenje života u zajednici, bit će obrađene u tom predmetu. Ključno je da će učenici zajedno sa svojim nastavnicima sami razvijati probleme i donositi rješenja”, rekao je Juroš.

Naglasio je kako se nadaju u Gradu da će to biti model za druge županije i da će se možda preslikati na nacionalnu razinu.

“Mi znamo već sada da učenici oko sebe opažaju koji su izazovi i problemi. Ono što se nadamo da će u sklopu tog predmeta dizajnirati rješenje za te probleme”, istaknuo je.

Na kraju je naglasio kako je u potresu bilo oštećeno 175 zagrebačkih škola od kojih su 164 obnovljene.Facebook Comments

Loading...
DIJELI