ZAGREPČANKA U RIJECI ISPROSILA PET KUNA PA SU JOJ POLICAJCI NAPISALI OPTUŽNI PRIJEDLOG: Sutkinja je sve odbacila, a dobivena milostinja joj se treba vratiti

Izvor: PU koprivničko-križevačka

Višnja Radović-Maričić, sutkinja Općinskog suda u Rijeci optuženoj 35-godišnjakinji izrekla je oslobađajuću presudu te je naredila da joj se vrate kovanice koje je isprosila u prosincu 2020., piše Večernji list.

Policajci Prve policijske postaje u Rijeci tada su optuženoj Zagrepčanki pisali i potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta – pet kuna i pet lipa, koje je dobila kao milostinju ispred Trgovačkog centra Plodina u Viškovu.

Sutkinja se na prijedlog i uz sudjelovanje više sudske savjetnice-specijalistice Moire Gulja kao zapisničarke, pozvala na članak 161. stavak 6. Prekršajnog zakona u kojem je određeno da će sud ispitujući optužni prijedlog odmah donijeti presudu kojom se okrivljenik oslobađa optužbe nađe li da djelo koje se okrivljeniku stavlja na teret nije prekršaj.

Za prekršaj “odavanje prosjačenju” potrebno je da prekršitelj “učestalo ponavlja” prosjačenje, a jednokratnim činom ne čini prekršaj koji se sastoji od više radnji izvršenja koje treba dokazati da bi se moglo zaključiti da je riječ o odavanju prosjačenju.

K tomu, sutkinja je 22. kolovoza od Ministarstva pravosuđa i uprave dobila potvrdu da okrivljenica ni prije, a ni nakon tog događaja nije prekršajno osuđivana.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI