ZBOG SLUČAJA SMRTI RODILJE STIŽE IM INSPEKCIJA! Ravnateljica gospićke bolnice: ‘Napravili smo što smo mogli’

Foto: Jure Miskovic/CROPIX

Bolnica u Gospiću sljedećeg tjedna očekuje inspekcijski nadzor zbog smrti 22-godišnje rodilje koja je nakon porođaja zdravog djeteta umrla od posljedica hemoragičnog šoka.

Mlada trudnica iz Gornjih Vrhovina rodila je u ponedjeljak zdravo dijete u gospićkoj Općoj bolnici, ali je nakon toga došlo do obilnog krvarenja pa je pala u hemoragični šok te je prevezena u bolnicu u Zadru, gdje je umrla.

Ravnateljica: Napravili smo sve što smo mogli

Dan nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš izjavio da je u Gospić poslao zdravstvenu inspekciju, ravnateljica gospićke bolnice Sandra Čubelić rekla je da su Ministarstvu poslali dokumentaciju i da takav nadzor nije neuobičajen.

Rekla je da su uz pacijenticu tijekom porođaja bila dva ginekologa i anesteziolog te da je učinjeno sve što se moglo. “O tom događaju odmah smo obavijestili Ministarstvo, a ovih smo dana pripremili i svu dokumentaciju”, izjavila je ravnateljica dodavši da je sasvim uobičajeno da se provede nadzor u situacijama kada umre mlada rodilja ili općenito kada netko umre unutar 24 sata.

Služba za zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva dobila je, kaže ravnateljica, svu dokumentaciju, uključujući i fotokopije zahtjevnica za svaku dozu krvi za pacijenticu koja je zbog urasle placente obilno krvarila, zbog čega je razvila hemoragični šok. Dijete je rođeno zdravo te je jučer otpušteno iz bolnice, rekla je Čubelić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI