ZELENSKIJ PROZVAO RUSE ZA LAŽNE CIJENE: ‘Cijene energenata bile su umjetno visoke i prije invazije’

Foto: Guliver/Ukraine Presidency

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij u video-obraćanju u ponedjeljak je govorio o cijenama energenata. Kazao je kako je u interesu Rusije da širi “laž da su cijene energenata narasle zbog rata” te kako su cijene bile i prije rata “umjetno visoke”.

“Ne možete se umoriti u borbi za svoj život, nadam se da vi to nećete morati raditi na svom teritoriju. Ukrajina sada igra tu ulogu”, kazao je Zelenskij na panelu lidera na Bledskom strateškom forumu.

Uz njega i premijera Andrej Plenkovića sudjelovali su i slovenski premijer Robert Golob, albanski premijer Edi Rama, islandski predsjednik Gudni Johannesson i moldavska predsjednica Maia Sandu.

“Moramo govoriti o drugima jer opasnost od zamora nije prisutna u Albaniji, Hrvatskoj i Sloveniji, mi smo vidjeli rat tijekom svojih života i znamo o čemu se radi. Zapad je vidio rat samo na Netflixu”, kazao je Rama.

“Put naprijed nije toliko grozan koliko se trenutno čini, ali bit će teško”, dodao je Golob.



“Hrvatska ne samo da će imati dovoljno LNG plina za svoje potrebe, nego i 3 milijardi kubičnih metara za naše susjede”, što zahtijeva i rad na infrastrukturi plinovoda, nastavio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI