Karoglan uoči novog okršaja s Dinamom: ‘Titula je još dohvatljiva a Kup je vrlo bitno natjecanje’

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Hajduk i Dinamo u srijedu u 19 sati igraju na Poljudu utakmicu polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Dinamo je u subotu pobijedio Hajduk u derbiju 1:0 i tako Splićane udaljio od borbe za naslov prvaka. No Hajduk je osvojio posljednja dva Kupa i izrazitog favorita u polufinalu nema. Uoči utakmice na konferenciji za medije govorio je trener Hajduka Mislav Karoglan.

Tko će nedostajati Hajduku u novom derbiju?

Melnjak i Žaper su out, Uremović i Livaja upitni. Kostur momčadi je cijelo vrijeme out i to se vidi. To je kao Dinamu Petković ili Rijeci Selahi. Uremović je za mene ponajbolji u ligi, isto i Melnjak. Livaja i Kalinić su bili planirani da igraju zajedno pa nisu uspjeli. To je peh. I ovu utakmicu ćemo biti bez dobrog dijela nositelja igre. Za stopere, vidjet ćemo što je raspoloživo.

U kakvom su stanju Brekalo i Perišić?

Imat će sutra svoju minutažu. Bila je procjena da nije na 100 posto nakon Zrinjskog. On će potvrditi svoju klasu, u prošlom derbiju mu je falio određen postotak, i on sam to zna. Perišićevo stanje pratimo iz dana u dan.

Kako teku pripreme za srijedu, vježba li momčad izvođenje penala?

Imali smo kratak sastanak i dobar trening jučer. Nisu momci bili toliko razočarani, smatraju da su zaslužili više i da rezultat bude bolji. Penale možeš vježbati, ali utakmica nosi poseban psihološki moment.

Hajduk ima loš niz u derbijima…

Dovoljan je uzorak, utakmice s Rijekom i Dinamom su mogle otići i u drugom smjeru. U prvom mandatu derbiji su mi bili najbolji. Stvari su se sada malo promijenile. Nemam odgovore na sva pitanja, ali u zadnja dva derbija moglo je to završiti i drugačije.Je li ovo kraj za Dialla u Hajduku?

Stojim iza Hrgovića, ja sam ga doveo iz Solina, sada i počinje utakmice. Ponavljam da nije mala stvar da igramo s četiri mlada igrača. Toliko puta sam rekao za Hrgovića da je dao toliko. Nijedan igrač Hajduka nije prekrižen, Diallo se s AFCON-a nije vratio isti, ali moramo svima dati poticaj da se vrate u formu.

Sopiću se pred Lokose vratio jaki adut, pa je najavio: ‘Idemo u Zagreb izboriti finale Kupa’

Hoće li upute krilima biti drugačije ako će igrati s Kalinićem, a ne s Livajom?

Krila moraju napadati dubinu. Nikola i Marko su drugačiji profili igrača, ono što je problem je koliko mu dati minuta, kako i s kim završiti utakmicu…

Što je s Kalikom, dugo je bio u konkurenciji, zadnje dvije utakmice ga nema?

Imao je problema s aduktorom – zaključio je strateg Hajduka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI